Sinds mensenheugenis kan onze school nog eens een basketbalploeg afvaardigen in de scholencompetitie. Met drie op drie overwinningen in de voorrondes wisten onze miniemen (eerste en tweede middelbaar) al meteen een ticket te bemachtigen voor de provinciale finale in Zonhoven! En die opdracht kondigde zich loodzwaar aan, met wedstrijden tegen de Sportschool en het Virga Jesse College uit Hasselt.

De eerste wedstrijd tegen de Sportschool vingen onze toppers zonder complexen en met veel enthousiasme aan. Tot ieders verbazing stonden onze jongens de volledige eerste helft aan de leiding en groeide het vertrouwen op het terrein. In de tweede helft werd de prestatie (en bijgevolg ook de score) alleen maar straffer en werd uiteindelijk de Sportschool met een 68-58 score huiswaarts gestuurd.

Door een ongelukkige loting werd de tweede en beslissende wedstrijd onmiddellijk erna al afgewerkt tegen een uitgerust Virga Jesse College. Maar onze jongens lieten dat niet aan hun hart komen en stuntte zelfs een 30-28 voorsprong op het bord bij de (korte) pauze. In de tweede helft bleek dan toch onvermijdelijk dat fysiek en mentaal onze jongens leeggespeeld geraakten tegen de frissere Hasselaren. Eindscore 40-56 en een zilveren medaille op het provinciale kampioenschap!

Zonder meer een prestatie om trots op te zijn en een voorbode om met deze en de volgende generaties mee te spelen voor de prijzen in de scholencompetitie basketbal!