Op woensdagnamiddag 6 december zette de scholencampus Peer zijn deuren open voor het “Centrum voor Gezonde Scholen”, dat in het Agnetencollege een inspiratiesessie organiseerde voor schoolbesturen, facilitair managers, architecten, advies- en studiebureaus, aannemers, steden en gemeenten.

Het Centrum voor Gezonde Scholen probeert via permanent onderzoek en inspirerende bijeenkomsten het binnenklimaat in scholen te verbeteren en een aangename en optimale leeromgeving te creëren. Door kennis te delen en ideeën uit te wisselen, wil het Centrum voor Gezonde Scholen beleids- en investeringsverantwoordelijken, opdrachtgevers, architecten, ingenieursbureaus en aannemers ertoe aanzetten om duurzaam te investeren in scholenbouw.

Meer dan 80 geïnteresseerden vanuit heel Vlaanderen schreven zich in voor dit evenement. Anneleen Vandenberk van Gezonde Scholen nodigde na de presentaties alle gasten uit om de campus te verkennen. De bezoekers waren onder de indruk van de originele architectuur, de kleurrijke en functionele inrichting van de lokalen en het uitgestrekte groengebied. De sessie werd afgesloten met een netwerkborrel in de prachtige inkomhal van het Agnetencollege. Voor voorzitter van de bouwcommissie Rik Schepers, coördinator Ludo Vandael en architect Monica Adams waren alleen maar woorden van lof.