De inkomhal van het Agnetencollege was op zaterdagavond 11 februari versierd met ballonnen in de Italiaanse kleuren. In de grote eetzaal waren de tafels gedekt met rode lakens, voor deze gelegenheid uitstekend passend bij de groene stoelen. Op de tafels lag wit briefpapier. Er werd namelijk voor de eerste keer een Italiaanse avond georganiseerd t. v. v. de Romereis.

Iedere genodigde kon een boodschap voor een Romereiziger in de brievenbus stoppen die mee zal gaan op Romereis. Op het menu stonden ‘antipasti’, bestaande uit allerlei soorten Italiaanse kazen en charcuterie, met stokbrood. Er was ook ‘Birra Peroni’ te krijgen voor erbij en ‘Limoncello’ voor erna. Luigi Catalano zorgde voor achtergrondmuziek en sfeer. De persoon die het juiste gewicht raadde van een mand gevuld met Italiaanse producten, mocht die mee naar huis nemen. En directeur Lisette Loos won een fles wijn met de tombola.

Secretariaatsmedewerker Mark Reyskens en organisator van de Romereis,  is heel tevreden met deze prestatie van de zesdejaars: “Alles liep van een leien dakje en voor alle helpende leerlingen betekent dit een flinke duit in het zakje. Bedankt aan alle sympathisanten!”