Ondanks de tweede lockdown blijven de leerlingen van het 5de en 6de jaar Verzorging en het 7de jaar Kinderzorg en Thuis- en bejaardenzorg op stage gaan om een belangrijke taak te vervullen, nl. leren zorgen voor kinderen, volwassenen of ouderen én het zorgpersoneel bijstaan tijdens deze zware periode. 

Jennifer: “Ik heb gekozen voor Thuis- en bejaardenzorg, omdat ik echt graag werk met oudere mensen. Niet alleen om een babbeltje te doen, maar ook om er voor hen te zijn en om hen te verzorgen. Bij hen kan ik echt mezelf zijn en voel ik me goed. De mensen maken me gelukkig.”

Lore: “Tijdens mijn stage in het woonzorgcentrum droeg ik een blauwe schort, 2 mondmaskers boven elkaar, 2 paar handschoenen waarvan het onderste paar vastgeplakt was aan de schort en een face shield. Het was warm om te dragen en je kreeg weinig lucht, maar ik deed het met veel plezier.”

Mirthe: “Ik vind werken in de thuiszorg erg leuk, omdat je veel tijd hebt om met de mensen te praten, een spelletje te spelen en om te helpen met de huishoudelijke taken. Je werkt één op één met de zorgvrager.”