De Kasseifretters hebben Agneetoch Kwistetnog gewonnen, de allereerste editie van de oud-leerlingenquiz. Maar liefst 56 ploegen gingen de strijd aan, maar ze stierven één voor één in het wiel van de flandriens van de quiz. Wat een avond. Wat een sfeer. Wat een opkomst. Het woord reünie werd heruitgevonden.

‘Fosfor’, ‘Boudewijn de Groot’, ‘Stormy Daniels’ en ‘Schrijverkes’. Het waren vier gevraagde antwoorden die de hersenen pijnigden en rimpels in de voorhoofden kerfden. Kennis, kunde en nostalgie werden moeiteloos gecombineerd in een quizavond van twaalf ronden. Of wat dacht u van de volgende opdrachten….?  “Verklein de banaan tot er nog maar 70 gram overblijft” of “Streep de namen van alle nieuwe personeelsleden op Agnetencollege door in een woordzoeker.” Geen sinecure, als je niet eens weet hoeveel een volledige banaan weegt of wie er allemaal op de school werkt.

De 56 deelnemende ploegen – goed voor ongeveer 350 oud-leerlingen (!) – lieten zich de opdrachten welgevallen. Ze genoten van filmpjes van immer vragenstellende leerkrachten, bloopers, een zingende Peter Van Limpt, een mix van creatieve zoekopdrachten en vooral van het gezelschap van hun oude klas- en jaargenoten. Jonge en al oudere oud-leerlingen moesten diep in het geheugen graven toen een reeks foto’s uit het oude Agnetendal en Sint-Lutgart op hen werd afgevuurd. “Waar ben ik?” was de vraag en zelfs dat liep niet van een leien dakje. Ook al hadden ze jaren in de gebouwen rondgedoold.

Voor sfeer en gezelligheid een tien, dat staat vast. Na een avond van honderden vragen was “Komt er een volgende editie?” de enige  vraag die bij alle deelnemers op de lippen brandde. “Ja” is het antwoord van één miljoen, “maar we zullen zien wanneer.” Dat De Kasseifretters hun ketting en hun kuiten alvast maar smeren!

Bedankt voor zoveel enthousiasme.