De derde- en vijfdejaars economie hebben een heel schooljaar lang Oxfam-producten verkocht op school aan eerlijke prijzen. De winst die ze maakten, wilden ze schenken aan een goed doel. Door hun stem uit te brengen mochten de klanten beslissen welk doel het zou worden: ‘Kom op Tegen Kanker’ of ‘Make-A-Wish’.

Om hun project ‘Eerlijke Handel’ af te sluiten, organiseerden de leerlingen op dinsdag 16 mei een receptie op school tijdens de middagpauze. Ze nodigden een delegatie van de Stad Peer uit, enkele vertegenwoordigers van Oxfam-Wereldwinkels Peer en Guido Willems van Make-A-Wish.

Tijdens die slotreceptie mocht Guido Willems van Make-A-Wish een cheque van €310,32 in ontvangst nemen. Sigrid Cornelissen, eerste schepen van FairTradeGemeente Peer, feliciteerde de leerlingen met dit mooie resultaat. Daarna overhandigde Petra Webers als vrijwilliger van Oxfam-Wereldwinkels een muurbordje aan de leerkrachten economie Ines Goris en Kathleen Pareyn. Het Agnetencollege heeft nu officieel een Wereldwinkel op School. Het project krijgt namelijk volgend schooljaar een vervolg.

Proficiat aan de leerlingen en hun leerkrachten!